Przyznaję, że trochę oszukuję, robiąc tartę z ciasta francuskiego. Ale kiedy znajomi dzwonią, że przyjdą lada chwila, sprawdza się doskonale. I najważniejsze - wszystkim smakuje:)
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 kulka mozzarelli
- kiełbasa lub parówki, co kto lubi
- ser żółty
- pomidor
- 100 ml śmietany
- 2 jajka
- bazylia
- sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Formę wyłożyć ciastem francuskim.
2. Mozzarellę, kiełbasę, ser, pomidor pokroić.
3. Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami.
4. Ciasto francuskie podpiec chwilę (około 3 minut) w 180 st. C. Wyjąć, wyłożyć na nie wszystkie składniki, zalać śmietaną z jajkami. Wstawić ponownie do piekarnika na 30 minut.
2 komentarze:
Całkiem apetycznie wygląda, ale nie lubię kiełbasy, musiałabym czymś innym ją zastąpić :) Jakieś propozycje? ;)Pozdrawiam :)
Trafia w mój gust. Całkiem ciekawy przepis.
Prześlij komentarz