Naprawdę wyśmienity pomysł na szybkie śniadanie lub kolację. Dodatkowo można samemu wybrać swoje ulubione składniki lub przyrządzić po prostu z tego, co się ma w lodówce;) Smacznego!
- ciasto francuskie - z jednego płata robię 8 kieszonek
- 2 plastry żółtego sera
- 8 plasterków wędliny
- 1 pomidor
- ząbek czosnku
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- bazylia, sól
- żółtko
1. Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów.
2. Na każdej części ułożyć dodatki, przyprawić.
3. Złożyć kwadraty i widelcem zlepić brzegi.
4. Posmarować z wierzchu żółtkiem.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 st. C przez około 10 minut.
Inne dodatki, których używam to mozzarella, ser pleśniowy, drobno pokrojona kiełbasa, brokuł... Wszystko według gustu:)
2 komentarze:
Oj zjadłabym :)
To może czas zrobić?;) Nic trudnego:)
Prześlij komentarz